Wereldlichtjesdag

Op wereldlichtjesdag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. De wereld wordt even wat lichter.

Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag, om 19.00 uur’s avonds steken mensen over de hele aarde kaarsjes aan ter nagedachtenis aan, op welke wijze dan ook, overleden kinderen. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben, en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Sinds 2006 is Wereldlichtjesdag ook in Nederland geïntroduceerd. Begonnen in Apeldoorn zijn er inmiddels meer dan 100 locaties waar mensen welkom zijn om samen overleden kinderen te herdenken. Hartverwarmende bijeenkomsten, die nu helaas een heel andere vorm krijgen door Corona.

Vanwege de Corona kan er dit jaar helaas geen Wereldlichtjesdag bijeenkomst plaatsvinden. Daarom biedt de Blauwe Vlinder online een mogelijkheid om digitaal een kaars aan te steken ter nagedachtenis aan alle overleden kinderen.

Klik hier om naar Digtaal kapel te gaan

Contact

Contact Informatie
T. 06-81028387 / 06-18925265  24/7 bereikbaar
E. erna@blauwevlinder.nl
E. Prive erna-prive@blauwevlinder.nl

Uitvaartdienstverlening De Blauwe Vlinder
Rouwcentrum met familiekamers
Passage 47, 2741 HB Waddinxveen
KvK: Gouda 24457077

Lees hier meer over onze Privacy beleid.

Realisatie Ben & More | Fotografie Ton Bennemeer