Stilstaan bij de dood

Na de uitvaart valt de rekening van de uitvaartdienstverlening op de mat. Dit moment is nooit goed gekozen. Of het nu twee weken is of twee maanden, het brengt altijd pijnlijke herinneringen en het bewustzijn van het definitieve afscheid met zich mee.

Stilstaan bij de dood doen we liever niet. De dood hoort bij het einde van het leven en zover zijn we nog lang niet. Maar de dood komt bijna altijd onverwacht en slaat hard toe in een vaak tot dan toe onbezorgd leven.
Stilstaan bij de dood doe je met elkaar. Wat zijn de wensen? Hoe kunnen we die zo goed mogelijk vervullen? Hoe gaat het verder na de uitvaart?
Een overlijden brengt naast pijn en verdriet ook financiële rompslomp met zich mee. Het is goed wanneer iemand meedenkt en de financiën regelt. Nog beter is het wanneer hier van tevoren al bij is stilgestaan en een goede uitvaartverzekering is afgesloten.
Stilstaan bij de dood doen we liever niet. Maar we ontkomen er niet aan.

Ik wens u een lang en gezond leven toe.
Erna Sibbald

Om de verzekering te kunnen aanvragen hebben wij nodig:

  • Akte van overlijden;
  • De Akte van overlijden en het Verlof tot begraven of cremeren krijgen wij mee van de Gemeente wanneer wij aangifte voor u doen.
  • Kopie van het ID van de aanvrager van de uitvaart;
  • Kopie bankpas waar het geld door de verzekering op gestort mag worden;
  • Uitvaartpolis(sen);
  • BSN nummer van de overledene.

U kunt bij ons terecht ongeacht waar u verzekerd bent.

Verklaring van erfrecht

Via de site www.verklaringvanerfrecht.nl kan men – wanneer er iemand is overleden – online een verklaring van erfrecht aanvragen op een moment waarop de aanvrager schikt. Vaak hebben erfgenamen een verklaring van erfrecht nodig om bijvoorbeeld te kunnen aantonen dat zij recht hebben op het banktegoed van de overledene.

Contact

Contact Informatie
T. 06-81028387 / 06-18925265  24/7 bereikbaar
E. erna@blauwevlinder.nl
E. Prive erna-prive@blauwevlinder.nl

Uitvaartdienstverlening De Blauwe Vlinder
Rouwcentrum met familiekamers
Passage 47, 2741 HB Waddinxveen
KvK: Gouda 24457077

Lees hier meer over onze Privacy beleid.

Realisatie Ben & More | Fotografie Ton Bennemeer