Persoonlijke rouwcirculaire

Een persoonlijke rouwcirculaire maken – daar neemt u de tijd voor…

Nabestaanden kiezen steeds vaker voor het zelf maken van een rouwcirculaire voor hun overleden dierbare, door deze keuze krijgen de zelfgemaakte rouwcirculaires een zeer persoonlijk tintje.

Een persoonlijke rouwkaart maken kun u door middel van een gedichtje, foto(s) of illustratie, maar ook door zelf een kleur voor de tekst kiezen en een persoonlijke tekst toe te voegen

Zelf bedankkaarten maken na het overlijden is een mooie gelegenheid om iedereen persoonlijk te bedanken voor de warme en hartelijke steun tijdens de rouwperiode.
Een bedankkaartje wordt meestal 6 weken na de uitvaart verstuurd.

De enveloppen kunnen gepersonaliseerd worden door middel van een volledige Exel-lijst met persoonsgegevens.

De naam
Ten eerste is het belangrijk om aan te geven wie er is overleden. De doopnamen en/of roepnaam is hierbij erg persoonlijk om erbij te zetten. Omdat de kaart in de regel wordt verstuurd door familie, kan vooraf aan de naam worden vermeld wie de overledene voor u was.

Een voorbeeld:

Na een fijn leven nemen we afscheid van mijn lieve zorgzame man, onze vader, schoonvader, opa en overgrootvader

Op rouwcirculaires is het gebruikelijk om de geboortedatum en de sterfdatum van de overledene te vermelden. U kunt er ook voor kiezen om enkel de leeftijd van uw dierbare neer te zetten.

De nabestaanden
Het is gangbaar om de rouwcirculaire te laten ondertekenen door de nabestaanden van de overledene. Dit kan middels de volgorde van partner – kinderen – kleinkinderen of door de ouders, broers en zussen van de overledene te noemen. Bespreek met elkaar wat het beste past bij uw dierbare en bij u.

Gedicht of tekst
Zowel op de voorkant als in de kaart is natuurlijk plaats voor een spreuk, motto of gedicht dat bij uw dierbare past. In een kort tekstje of gedicht herkennen ontvangers van de kaart de overledene vaak, wat de rouwcirculaire een persoonlijk tintje geeft. Soms zegt een foto meer dan duizend woorden en is een foto van uw dierbare genoeg.

Praktische informatie
Als laatste is het belangrijk de praktische informatie te delen. Is de uitvaart van uw dierbare in besloten kring of zijn de ontvangers welkom om afscheid te nemen?
Wanneer dit laatste het geval is vermeld u de datum, plaats en tijd van het condoleancemoment en/of afscheid. Ter medeleven sturen bekenden graag een condoleancekaartje. Vermeld daarom een correspondentieadres waar ze deze naartoe kunnen sturen.

Belangrijk bij het maken van een rouwkaart
Wanneer een uitvaartverzorger de uitvaart regelt, kan hij of zij je helpen met de rouwcirculaire. De nabestaanden leveren de tekst zorgvuldig aan.
Het blijft een samenwerking van – en voor u als de nabestaanden is het belangrijk dat de aangeleverde tekst zorgvuldig wordt gecontroleerd en geeft u als familie goedkeuring en toestemming tot het drukken van de rouwcirculaire en het plaatsen van het familiebericht in de krant.

Handvatten te hebben als het gaat om de rouwcirculaire
Omdat het afscheid vaak binnen zes werkdagen na het overlijden plaatsvindt, is het bijvoorbeeld belangrijk om de rouwcirculaire zo snel mogelijk samen te stellen en te versturen. Op deze manier ontvangen de eventuele genodigden de rouwcirculaire voordat het afscheid plaatsvindt. Zijn er genodigden die in het buitenland wonen? Dan is het goed om naast de kaart ook tijdig telefonisch of mailcontact te hebben, zodat diegenen kunnen overwegen om naar de uitvaart te gaan.

We zorgen er graag voor dat de kaarten op tijd bezorgd worden. Wij moeten de rouwcirculaires uiterlijk 17:30 uur aanleveren bij HUBO Waddinxveen.

Om iedereen zo spoedig mogelijk op de hoogte te stellen, kunnen we de kaarten rechtstreeks naar de ontvangers verzenden. Kies dan voor de optie enveloppen personaliseren.

Het enige wat u hoeft te doen is de adressen digitaal aan ons door te geven. We verzenden de kaarten met PostNL, waardoor de kaarten in de regel de volgende dag worden bezorgd.

Neem gerust contact op
We vinden het belangrijk dat het overlijden van uw dierbare aangekondigd wordt op zijn of haar eigen manier. Daarom zorgen we er graag voor dat alles naar wens verloopt. We dragen op onze manier graag bij aan een waardig afscheid van uw dierbare.

Een persoonlijke rouwcirculaire maken – daar neemt u de tijd voor…

Contact

Contact Informatie
T. 06-81028387 / 06-18925265  24/7 bereikbaar
E. erna@blauwevlinder.nl
E. Prive erna-prive@blauwevlinder.nl

Uitvaartdienstverlening De Blauwe Vlinder
Rouwcentrum met familiekamers
Passage 47, 2741 HB Waddinxveen
KvK: Gouda 24457077

Lees hier meer over onze Privacy beleid.

Realisatie Ben & More | Fotografie Ton Bennemeer