Lourdes

Gaat u met mij mee? Naar Lourdes?

Een reis die je verder helpt op je levenspad. Die naast het onderweg zijn ook een inspirerende ervaring is. Vol rust en verstilling. En die misschien zelfs helpt om God op het spoor te komen. Als een echte pelgrim.

Lourdes is een stadje aan de voet van de Pyreneeën in Zuid-Frankrijk. In 1858 is Maria hier achttien keer in een grot verschenen aan het meisje Bernadette Soubirous. Sindsdien is Lourdes uitgegroeid tot de belangrijkste Mariabedevaartplaats ter wereld. Het Huis voor de Pelgrim organiseert al meer dan 100 jaar bedevaartreizen naar Lourdes aan. Elk jaar gaan er miljoenen mensen naar Lourdes om steun te zoeken bij Maria, om een kaarsje op te steken, om even stil te zijn bij de grot van de verschijningen.

Bijzondere ervaring
“Wilt u zo goed zijn om hier naartoe te komen,” vroeg Maria in 1858 aan Bernadette Soubirous. Een bijzondere ontmoeting aan de Grot van Massabielle.
Die uitnodiging van meer dan 160 jaar geleden geldt nog steeds. Maria vraagt ook aan ons of wij zo goed willen zijn om naar die bijzondere grot in Lourdes te komen. We zijn er welkom. Ze staat ons al op te wachten, klaar om naar onze verhalen en onze gebeden te luisteren.

Miljoenen pelgrims uit de hele wereld hebben die uitnodiging al aangenomen. Elk jaar komen grote groepen mensen naar Lourdes om, net als Bernadette, even bij die grot te staan en Maria te ontmoeten, te bidden, een kaars op te steken, zich te wassen met het water uit de bron of mee te doen aan een van de vele dagelijkse vieringen en processies.

De Blauwe Vlinder stelt u in de gelegenheid om de uitnodiging van Maria aan te nemen. In september 2023 gaan we een reis naar Lourdes te maken. We reizen met het Huis van de Pelgrim mee. U komt bij de Grot van de verschijningen, we leiden u rond door de stad, we gaan de Pyreneeën in en u kunt genieten van die bijzondere sfeer in het heiligdom, waar we samen bidden, samen zingen, samen lachten en samen stil zijn bij Maria.

Gaat u met mij mee?
Erna Sibbald

Contact

Contact Informatie
T. 06-81028387 / 06-18925265  24/7 bereikbaar
E. erna@blauwevlinder.nl
E. Prive erna-prive@blauwevlinder.nl

Uitvaartdienstverlening De Blauwe Vlinder
Rouwcentrum met familiekamers
Passage 47, 2741 HB Waddinxveen
KvK: Gouda 24457077

Lees hier meer over onze Privacy beleid.

Realisatie Ben & More | Fotografie Ton Bennemeer