Over de bijeenkomst

Op wereldlichtjesdag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. De wereld wordt even wat lichter.

Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden.
Op deze dag, om 19.00 uur’s avonds steken mensen over de hele aarde kaarsjes aan
ter nagedachtenis aan, op welke wijze dan ook, overleden kinderen.

De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben, en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Vanwege de Corona kan er dit jaar geen Wereldlichtjesdag plaatsvinden. Daarom biedt de Blauwe Vlinder online een mogelijkheid om digitaal een kaars aan te steken ter nagedachtenis aan alle overleden kinderen. Klik hier om naar de herinneringspagina te gaan.

World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1997 in Amerika. Inmiddels worden er nu op de hele wereld op de tweede zondag van december om 19.00 uur lokale tijd kaarsen gebrand voor onze overleden kinderen.

Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind.

In Waddinxveen hebben wij de groep: ZóGeliefd.blauwevlinder.nl waar Wereldlichtjesdag Waddinxveen onder valt.

Locatie

Algemene begraafplaats Thijmhof Alberdingk Thijmlaan 8 2741 AA Waddinxveen

Route

Klik hier om de route te berekenen naar de locatie.

Wanneer

Elke 2e zondag in december. Kijk op de pagina bijeenkomsten voor verdere details.

Programma

Er wordt piano gespeeld en een A-CAPELLA groep zingt enkele liederen. Passende teksten en gedichten zullen worden voorgedragen.