De Blauwe Vlinder Uitvaartdienstverlening

Verzekering

Stilstaan bij de dood

Na de uitvaart valt de rekening van de uitvaartdienstverlening op de mat. Dit moment is nooit goed gekozen. Of het nu twee weken is of twee maanden, het brengt altijd pijnlijke herinneringen en het bewustzijn van het definitieve afscheid met zich mee.

Stilstaan bij de dood doen we liever niet. De dood hoort bij het einde van het leven en zover zijn we nog lang niet. Maar de dood komt bijna altijd onverwacht en slaat hard toe in een vaak tot dan toe onbezorgd leven.
Stilstaan bij de dood doe je met elkaar. Wat zijn de wensen? Hoe kunnen we die zo goed mogelijk vervullen? Hoe gaat het verder na de uitvaart?
Een overlijden brengt naast pijn en verdriet ook financiƫle rompslomp met zich mee. Het is goed wanneer iemand meedenkt en de financiƫn regelt. Nog beter is het wanneer hier van tevoren al bij is stilgestaan en een goede uitvaartverzekering is afgesloten.
Stilstaan bij de dood doen we liever niet. Maar we ontkomen er niet aan.

Ik wens u een lang en gezond leven toe.
Erna Sibbald

Om de verzekering te kunnen aanvragen hebben wij nodig:

  • Akte van overlijden;
    De Akte van overlijden en het Verlof tot begraven of cremeren krijgen wij mee van de Gemeente wanneer wij aangifte voor u doen.
  • Kopie van het ID van de aanvrager van de uitvaart;
  • Kopie bankpas waar het geld door de verzekering op gestort mag worden;
  • Uitvaartpolis(sen);
  • BSN nummer van de overledene.

U kunt bij ons terecht ongeacht waar u verzekerd bent.

Verklaring van erfrecht

Via de site www.verklaringvanerfrecht.nl kan men – wanneer er iemand is overleden – online een verklaring van erfrecht aanvragen op een moment waarop de aanvrager schikt. Vaak hebben erfgenamen een verklaring van erfrecht nodig om bijvoorbeeld te kunnen aantonen dat zij recht hebben op het banktegoed van de overledene.

Wanneer er een einde komt aan het geluk door ouderdom, ziekte of ongeval wordt het leven gigantisch door elkaar geschud en is niks meer zeker. Wat vandaag nog zo vertrouwd is kan morgen zomaar weg zijn. Afscheidnemen doet pijn en die intense pijn gaat niet zomaar over. Misschien wel nooit! Maar je hebt geen keuze! Het raakt op een bepaalt moment verweven in het leven. Uitvaartdienstverlening De Blauwe Vlinder verzorgt voor u de gehele uitvaart. Ik wil steun zijn in de periode voor, van en na het overlijden. Samen zoeken om aan uw wensen tegemoet te komen. Samen zoeken naar rituelen, naar diepgang. Samen zoeken naar betekenis, naar verbinding. Samen zoeken naar de balans tussen de realiteit en maakbaarheid. Wanneer u met aandacht afscheid neemt, hoeveel verdriet er ook is, dan kunt u verder. Maar vergeten hoeft u nooit. Ik ben er voor U!