De Blauwe Vlinder Uitvaartdienstverlening

Dragersvereniging Arimathea

“Als diaconie je levensvisie is”

Op 17 maart 2013 is de Dragersvereniging Arimathea opgericht en daarmee heeft het Groene Hart weer een eigen dragersvereniging. Jozef van Arimathea was degene die na Jezus dood aan Pontius Pilatus vroeg om het lichaam van Jezus in zijn ongebruikte graf te mogen begraven. Hij haalde Jezus van het kruis en wikkelde hem in een linnen doek. Hierdoor wordt Jozef van Arimathea (vooral in vroegere tijden) vereerd door begrafenis­ondernemers, van wie hij de beschermheilige is. Zijn feestdag wordt gevierd op 17 maart in de rooms-katholieke Kerk en op 31 juli in de orthodoxe Kerk.

Vrijwilligers gezocht

Wij zijn opzoek naar vrijwilligers. Mannen met een goede gezondheid, tijd en het liefst in het bezit van een auto en die de visie van Dragersvereniging Arimathea willen ondersteunen.

Het bestuur van Dragersvereniging Arimathea

Voorzitter/secretaris : Luuk Schwiebbe
Penningmeester : Nico van Grieken
Lid : Erna Sibbald
Geestelijk adviseur : Pastoor Th.A.H. van Klaveren
Wanneer er een einde komt aan het geluk door ouderdom, ziekte of ongeval wordt het leven gigantisch door elkaar geschud en is niks meer zeker. Wat vandaag nog zo vertrouwd is kan morgen zomaar weg zijn. Afscheidnemen doet pijn en die intense pijn gaat niet zomaar over. Misschien wel nooit! Maar je hebt geen keuze! Het raakt op een bepaalt moment verweven in het leven. Uitvaartdienstverlening De Blauwe Vlinder verzorgt voor u de gehele uitvaart. Ik wil steun zijn in de periode voor, van en na het overlijden. Samen zoeken om aan uw wensen tegemoet te komen. Samen zoeken naar rituelen, naar diepgang. Samen zoeken naar betekenis, naar verbinding. Samen zoeken naar de balans tussen de realiteit en maakbaarheid. Wanneer u met aandacht afscheid neemt, hoeveel verdriet er ook is, dan kunt u verder. Maar vergeten hoeft u nooit. Ik ben er voor U!